Category Archives: Roadracing

Bilder fra helgens nm-runde

Vi kjører i gang med presentasjon av bilder av alle førere på racing.no.  Vi oppfordrer alle førere til å støtte fotografene som gang etter gang trasker bena av seg med tungt kamerautstyr for at vi førere skal få et rått bilde til å poste på facebook-siden vår:)

Bildene er billige og enkle å kjøpe, og du betaler med paypal, som er en trygg metode hvor du kan benytte ditt bankkort som betaling. Pengene går til fotografen.

Spre nyheten:)

Tohjulsfestival på Rudskogen er i gang

De første norgescup-rundene ble kjørt i dag, og i morgen er det klart for 2. n-cup runde og dobbel NM-runde.

Resultatene fra alle helgens heat finner du her

Live timing fra alle løp finner du her

Tidsskjema for søndag finner du her

Nytt fra nå er at vi vil forsøke å få publisert bilder fra helgen her på racing.no, slik at du kan få sett på de, og kjøpt de fra fotografen(e). Så følg med videre utover og etter helgen.

 

Treningshelg på Vålerbanen

Da er det KUN 8 dager igjen til det braker løs på Vålerbanen med den årlige treningshelgen på Vålerbanen den 26. – 27. april 2014!
Da blir det fullt kjør aktiviteter som roadracing, supermoto og mini moto på alle banene.

Det er fremdeles laber påmelding og innbetaling av deltakeravgift, men det har bedret seg de siste dagene. Tipset nå er at alle interesserte så raskt som mulig innbetaler deltakeravgiften, for arrangøren understreker igjen slik at ALLE skal være 100 % klar over antallet; DET ER PLASS TIL 36 FØRERE PR. HEAT/GRUPPE!

Pr. 17. april var det totalt 119 påmeldte deltakere. 108 i roadracing, 1 i minimoto pluss 10 i supermoto, og av disse har 63 betalt treningsavgiften.

Minner samtidig på at det er mulig å leie transponder for tidtaking, for en billig penge under hele treningshelgen (og alle mandagstreninger), slik at man kan følge med på utviklingen sin, og samtidig dele med venner.

SMCK – nyheter

PosterTreningsleir2014275

Stinius Viking klar for 2014-sesongen

Stinius Viking Ødegård (16) avsluttet tirsdag siste forsesongstest i Spania. Selv om generalprøven ikke gikk helt som ungutten hadde planlagt, gleder han seg nå til en ny sesong på roadracingsykkelen.

Etter å ha tilbrakt tilsammen over seks uker i Spania tidligere i vinter, med bl. a mye motocross-trening, skulle siste justeringer på både utstyr og kjøreteknikk gjøres på Cartagena lørdag til tirsdag denne uken.

Ilddåp for ny mekaniker

Etter kun halvannen runde under første dag krasjet Stinius, da en girsensor feilet og forårsaket at motorsykkelen gikk i rundkast ut i grusen. Alt gikk bra med føreren, men sykkelen fikk seg flere store skader. Teamet var før turen fornøyde med å ha fått med seg Jørgen Johnsen som ny mekaniker, og Jørgen fikk denne gangen virkelig vist hva han kan. Uten hans innsats hadde nok Stinius sittet på flyet hjem til Norge flere dager før planlagt. Jørgen, som til daglig er ansatt på verkstedet til motorsykkelbutikken Lazy Boyz, har tidligere vært mekaniker i flere VM-team, og er antageligvis den med mest erfaring innen roadracing av alle norske mekanikere. Han har også jobbet for mange av de beste norske roadracingførerne gjennom tidene, som bl. a Thorvald Sæby, Ray Moe, Rolf Kåre Valderhaug og Kai Børre Andersen.

Fant til slutt rytmen

På dag to handlet det mest om å forsøke å finne et godt oppsett på sykkelen, og også da var Stinius uheldig og hadde en mindre krasj, som igjen resulterte i flere timer med skruing for teamet.

Under den siste dagen gikk ting bedre, og Stinius og teamet klarte å finne et godt oppsett for motor og støtdempere, og kunne reise hjem fra Spania med viktig erfaring i bagasjen.

– Krasjene er sånt som kan skje, men det er selvfølgelig kjipt at pappa og Jørgen måtte bruke så mye tid på å skru sykkel på denne turen, når vi kunne brukt tida på oppsett og “finpuss”. Av positive ting jeg tar med meg hjem, så er jeg fornøyd med at jeg klarte å kjøre raske runder rett fra start. Tidligere har jeg vanligvis måtte bruke noen runder på å få opp tempoet når jeg kjører ut fra pit, men på denne turen kjørte jeg fort med en gang, sier Stinius Viking.

Hovedfokus på NM

Stinius kommer i år til å ha størst fokus på Norgesmesterskapet i Superstock 600-klassen. I tillegg håper han å gjøre enkelte innhopp i samme klasse i EM, hvis økonomien tillater det. Stinius føler seg bedre forberedt før en sesong enn noen gang tidligere, og håper å kunne revansjere fjorårssesongen som ble ødelagt av sykdom og uhell.

Første runde av roadracing-NM går av stabelen 31. mai – 1. juni på Rudskogen Motorsenter.
2AA_4718_red1f9f8f