Stinius Viking er i gang

Landets roadracingutøvere var i helgen samlet på Rudskogen utenfor Rakkestad for sesongens første runde i NorgesCup og NM. Til tross for skade er Stinius Viking Ødegård fornøyd med helgen og er glad for å være igang.

Stinius (16) var før helgen spent på egen form da det er under en måned siden han måtte igjennom en operasjon på det ene håndleddet. Han visste at det kunne bli vanskelig å nå pallen denne helga, men var allikevel innstilt på å gjøre en så god innsats som mulig og håpet på en oppløftende start på sesongen.

God progresjon

Fredagens fritrening og lørdagens kvalifiseringer bar preg av smerter i håndleddet og unggutten slet med å få ting til å stemme rundt hele banen. Han kvalet til slutt inn på 12. plass.

I strålende sommervær var det søndag klart for to løp. Før morgenens warm-up-trening bestemte Stinius seg for å trosse smertene og imponerte med 3. bestetid og ny personlig beste rundetid på banen.

Revet over ende i race 1

Søndagens første løp startet på best mulig måte med at Stinius kjørte seg opp fra 12. til 6. plass på første runde. Han kjempet om 5. plassen med Theng Wanwatthana, da løpet var omtrent midtveis og Theng fikk en fremhjulsslipp og gikk i bakken. Han dro med seg Stinius og løpet var dermed over. Alt gikk bra med Stinius, men Theng var mer uheldig og endte opp med å bli fraktet til sykehus etter å ha mistet bevisstheten et øyeblikk og hadde også smerter i ryggen.

Opptur i race 2

Stinius gjentok knallstarten fra det første løpet og kjørte imponerende. Han kjempet seg opp til fjerdeplass og satt ny personlig bestetid med 1.29.1, som er ett sekund raskere enn hans tidligere pers fra i fjor. Mot slutten av løpet ble smertene i håndleddet for store og han var nødt til å senke tempoet for å klare å holde inn til mål. Han kjørte til slutt over målstreken som 6. mann og var godt fornøyd med egen innsats.

Begge løpene ble vunnet av Alf Georg Joranger.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan teamet og jeg har taklet helga. Jeg må ta med meg det positive, og det er at jeg hadde et greit race-tempo med et vondt håndledd.

Jeg vil rette en stor takk til Jørgen og Thomas for all hjelp i helga. Min Yamaha R6 er helt rå å kjøre nå. Team Norway og coach Alexander Lund fortjener også takk for masse god hjelp og mental backing i helga. Jeg vil også passe på å ønske Theng god bedring, sier Stinius Viking.

Neste NM-runde kjøres på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana 4.-6. juli.