Henning Flathaugs tøffeste kamp

Henning04

Flere vil nok mene at å kjempe om pokaler og heder på roadracingbanen er noe av det tøffeste en kan begi seg ut på. Men Superstock 600-fører Henning Flathaug har hatt mye mer krevende utfordringer i løpet av sitt 22-årige liv .

Henning Flathaug har vært gjennom tre tilfeller med lymfekreft. Første gang som åtteåring, så tre år senere, og siste gang i 2005. Prognosene var dårligere for hver gang, men Henning kom seg gjennom de tøffe behandlingene og var fast bestemt på å bli frisk.

Motorsykkelkjøringen ble et lyspunkt og fristed, og Henning er overbevist om at de helsemessige utfordringene har gjort ham til en enda bedre utøver.

I år er målet å vinne Superstock-gull. Under første NM-runde på Rudskogen la han et godt grunnlag med to bronsjemedaljer. Om halvannen uke er det nye muligheter i Mo i Rana.

Tekst: Anne Maria Røe