NM og norgescup i roadracing på Gelleråsbanan i Karlskoga 18. – 20. juli

!cid_image004_jpg@01CF9EE5
På Gelleråsbanan i Karlskoga i Sverige innledes Karlskoga Bike Week med to mesterskapsrunder i NM og norgescup i roadracing. Det er stor deltakelse, med hele den norske eliten og mange svenske utfordrere. Til sammen er det hele 170 påmeldte.

NM-klassene omfatter Superbike og Superstock 600. Norgescupen består av debutantklassene Rookie 1000 og Rookie 600, entusiastklassen Nasjonal 1000/600 og juniorklassen 125 std. Mosjonistene kjører sine løp i C-klassen.

I Superbike-klassen har Ole Bjørn Plassen fra Sande hatt en sterk åpning på sesongen. Ducati-føreren har hele fire heatseire, og han er hittil ubeseiret når halve NM-serien er kjørt. De nærmeste utfordrerne til mestertittelen er Suzukiføreren Carl Berthelsen fra Kristiansand og Norvald Haaland fra Moss på Kawasaki.

Henning Flathaug fra Oslo med sin Honda har en klar poengledelse i Superstock 600. Fjorårsmester Thomas Sigvartsen fra Skjetten kjører i år Kawasaki, og Solør Mck-føreren må levere sterke resultater i andre halvdel av NM-serien for å kunne forsvare tittelen. Suzuki-føreren Remi Verås Aukland fra Vennesla er et ungt talent med potensiale til å kjempe helt i teten.

I denne klassen er flere sterke svensker med og vil slåss om topplasseringene, noe som kan gi store utslag i sammendraget.

Fredag er det fri trening hele dagen fra kl. 0800.

Lørdag starter kvalifiseringsheatene kl. 0900. Racene starter kl. 1500 med Rookie 600, Rookie 1000, 125 Junior/C-klasse og Nasjonal 600/1000. Dagen avsluttes kl. 1730 med Superpole-kvalifisering til søndagens superbikerace, der de beste førerne fra innledende kvalifiseringheat kjører om de fremste startposisjonene i finaleheatene.

Søndagens race starter kl. 1045 med Superbike som første heat. Det er to løp i NM-klassene søndag og ett race i hver av norgescupklassene.

Alle opplysninger om NM-helgen (komplette startlister, tidsskjema, tilleggsregler etc.): www.solormcklubb.no

Live timing kan følges på www.timekeeping.no

Karlskoga Bike Week: www.scandinavianopen.nu

Kontaktpersoner: Stevneleder Terje Granheim: 95025540, speaker Roy Øwre: 99042580, mediekontakt Jon Fredheim: 90169576